Tutorial hasilkan link WhatsApp di Facebook

Semalam admin ada post berkenaan link terus ke whatsapp dari post FB. Memang menarik! Mana taknya, dari link yang kita share di post kita tu, bila orang klik terus masuk ke whatsapp kita. 

Senang untuk peniaga-peniaga online, betul tak? Tak perlu lagi dah suruh orang tinggalkan no phone di ruang komen.

Carannya begini, senang jer….

Langkah pertama:

Gunakan code dibawah, (anda boleh mengubah ayat tersebut, dan tukarkan no phone tersebut). Copy semua code tersebut..

whatsapp://send?text=Salam!%20Saya%20teruja%20nak%20test%20link%20tadi.%20Best%20gak%20ni…&phone=+60122758464        

Langkah kedua:

Pergi ke website tinyurl – https://tinyurl.com/ kemudian paste code tadi di dalam ruangan memendekkan url, dan anda akan dapat url baru serti contoh, ini url yang saya dapat 

https://tinyurl.com/gv2tulm – Anda boleh cuba klik link saya untuk lihat contoh

Langkah ketiga:

Siap! Sekarang share link tersebut di post Facebook anda….

p/s: Share pada kawan2 tips & trick nie yer, dia org pun nak tahu juga

Ministe serendah RM47 sebulan!

 

 

Mazri Mishar

Berkecimpung dalam dunia grafik & multimedia lebih kurang 18 tahun. Pernah berkhidmat dengan sebuah syarikat penerbitan terbesar di Malaysia. Mengadakan beberapa kursus berkaitan grafik & montaj untuk beberapa agensi kerajaan dan orang ramai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *