Setiap perniagaan lain website nya!

Dunia bisnes online sekarang makin mencabar. Banyak platform yang memudahkan kita untuk menjual secara online.
.
Tak kira apa platform yang kita guna, buat para pemilik bisnes hanya mahukan keuntungan. Salah satu platform yang telah lama wujud adalah website.
.
TETAPI, perlu di ingat, tidak semua website sesuai dengan perniaggan kita! Jangan kerana orang ada website, kita pun nak ada website. Jangan kerana pergi seminar sana-sini, & diceritakan kelebihan website boleh buat sale juta-juta, maka kita pun nak buat website!
.
Nah , kami kongsikan tips, website & perniagaan yang macam mana benar-benar perlukan website….

Contoh 1: Si penjual barang kecantikkan

Peniaga barang kecantikkan mungkin tidak sesuai menggunakan website jenis servis yang menawarkan servis, sebaliknya sesuai menggunakan website yang menggabungkan konsep:

  •  Blog (untuk perkongsian ilmu agar pengguna melekat dengan kita).
  •  Shopping cart (untuk memudahkan pelanggan beli barang).
  • Korporat (supaya nampak professional).

Contoh 2: Si penjual produk kesihatan

Penjual produk kesihatan sebaik-baiknya jangan gunakan Facebook sahaja untuk hasilkan jualan, sebaliknya lebih baik gunakan konsep:

  • Blog (sebagai perkongsian ilmu untuk menaikkan kredibiliti penulis)
  • Website kedai online (untuk memudahkan jualan)

Bila dah ada perancangan yang sesuai, barulah kita dapatkan website kita.

Memang betul website boleh meningkatkan jualan 100% ke 200%, tetapi pastikan pilih website yang betul, untuk kita hasilkan jualan.

p/s: Sekarang kami sedang ada kan promosi membina website sehari RM1.25 sahaja. Mahukan info lebih lanjut, hubungi kami di 012 275 4864

Mazri Mishar

Berkecimpung dalam dunia grafik & multimedia lebih kurang 18 tahun. Pernah berkhidmat dengan sebuah syarikat penerbitan terbesar di Malaysia. Mengadakan beberapa kursus berkaitan grafik & montaj untuk beberapa agensi kerajaan dan orang ramai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *