Terbaru Photoshop CC 2017

Follow
( 1 Followers )
X

Follow

E-mail : *

Update terbaru photoshop cc sekarang dah ada dipasaran. Dah seminggu juga saya update kepada photoshop cc 2017. Tapi malangnya, takdelah banyak sangat yang adobe bagi kali ni.

Ada la sikit adobe revamped start and new document dialog tu. Dia ada bagi document preset.. Ok la.. memudahkan sikit. tapi takde la penting sikit.

Apa yang saya suka adalah template percuma dari adobe..  ada banyak template yang kita boleh gunakan dan ianya sangat membantu mempercepatkan kerja kita.

 

LIQUIFY BARU

“Saya suka dengan update dalam liquify.. ni yang paling best. Sekarang kita boleh adjust mata, mulut, hidung, face shape.. .tanpa perlu buat smudging… yes! ini satu yang kita sangat sangat tunggu. So nak kuruskan muka customer.. boleh dibuat terus sekarang. Terbaikla adobe.

dgitalpainting adobe photoshop CC 2017 03

hik hik.. boleh besarkan mata. Sorry kikin… Antara lain, kita boleh buat mulut senyum, hidung mancung.. macam biasa.

Tapi satu benda paling major dalam release ni adalah….. versi ni terasa lebih responsive dan cepat. Banding dengan adobe photoshop CC atau cs6, ini adalah versi photoshop paling ringan pernah saya gunakan.

Search Function

emm.. tak tau apa kepentingannya sangat. tapi adobe bagi button search. Ok la.. better dari takde. Cepatlah sikit nak akses tool.

dgitalpainting adobe photoshop CC 2017 04

Dalam next artikel, saya nak kenalkan anda dengan feature yang paling saya suka iaitu Select and mask.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *