Design Elements & Principles

Follow
( 0 Followers )
X

Follow

E-mail : *

Anda buntu macam mana nak hasilkan design? Design yang anda buat tak sampai mesejnya pada orang lain?

Dalam menghasilkan design, perlu ada prinsip yg perlu ada.

Sini kami share kan 20 prinsip dalam menghasilkan design, yang memang kami sentiasa gunakan untuk menghasilkan design untuk klien mahupun design kami sendiri.

Tips ini telah ditulis di blog Canva. (kami ada share kan apa it canva…cuba anda tengok post kami sebelum ini)

Share pada kawan2 lain juga… tak pun tag jer nama dia org kat komen, terus dia org boleh tengok post nie.

Selamat mencuba…

1. LINE

Design Elements & Principles No 1 - Line

2. SCALE

3. COLOUR

4. REPETITION

5. NEGATIVE SPACE

6. SYMMETRY

7. TRANSPARENCY

8. TEXTURE

9. BALANCE

10. TEXTURE

11. CONTRAST

12. FRAMING

13. GRID

14. RANDOMNESS

15. DIRECTION

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *